Второкласниците от ОУ „Найден Геров“ с огромно желание и интерес отбелязаха този Деня на четенето с разнообразни инициативи.

2а клас четоха приказки на едни специални деца от Дневен център за деца с увреждания- гр. Средец. Учителите, г-жа Дичева и г-жа Гиздова, и екипа на ДЦДУ организираха и проведоха онлайн среща между децата. Учениците бяха удовлетворени и щастливи, че успяха да зарадват и внесат положителна емоция в ежедневието на децата със специални потребности и обещаха срещите им да продължат и занапред.

2б клас с класен ръководител г- жа Катя Стамова и учител ЦДО г- жа Поли Калайджиева четоха приказки на своите по-малки приятели от 1в клас и успяха да ги зарадват.

2в клас с класен ръководител г- жа Димитринка Димитрова и учител ЦДО г- жа Гергана Кирякова и 2г клас с класен ръководител г- жа Ирина Дачева и учител ЦДО г- жа Елена Казакова посетиха НЧ „Паисий Хилендарски 1928“ и се потопиха в магичния приказен свят с помощта на диапроектор – вълшебен прожекционен апарат от детството на техните родители. Децата гледаха диафилма „Пипи тръгва на училище“, като сами четоха текста. Продължиха с „Приказки за Кума Лиса“, разгледаха библиотеката, обсъждаха защо е важно да четем и на какво ни учат книгите.

Вълнението беше много голямо за всички участници.

Благодарение на четенето днес, отворихме вратите на нови приятелства. А ние, учителите, вярваме, че сме запалили още една искра!