Творческият потенциал е заложен във всеки един от нас, а откриването, развиването и прилагането му във всяка сфера от нашия живот ни е издигнало до върха на пирамидата на човешките потребности.

През третата година на своето обучение, учениците в класа на г-жа Дялкова и г-жа Казакова бяха насърчавани да са изобретателни, да решават творчески проблеми, да изразяват своята креативност, да учат стъпаловидни знания, но и да са спонтанни чрез лични художествени проучвания, дори да правят неща по начин, различен от традиционния.

Затова с чувство на удовлетвореност може да заявим, че 3г е клас от творци. За поредна година за приноса си към успехите и постиженията на класа и училището някои от учениците получиха награда „Звезда на славата“ и ние с огромна радост споделяме успехите и усърдната им работа в областта на науките, изкуствата и спорта:

– Рая Пръвчева, която отскоро учи народно пеене и за първа година участва във фолклорни конкурси. Безспорният ѝ талант не остава незабелязан и на музикалните състезания впечатлява журито с изпълненията си. Последните отличия са за успешно представяне на Националния странджанско-тракийски събор „Фолклорен венец-Божура“ 2023 в  през месец май и диплом с присъдено звание „Лауреат I степен“ и медал на XII международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ 2023 в Китен, състоял се през месец юни.

– Георги Игнатов, който едва в началото на 2023 г. се записа в школата по гайда към Читалище „Паисий Хилендарски 1928“ , но до момента много успешно се изявява и участва в редица конкурси, събори и мероприятия, показвайки наученото и проявявайки възможностите си. При него математиката и музиката вървят ръка за ръка, защото успява да завоюва призови места в съревнования по ментална аритметика, докато развива фолклорния си талант в народните танци и в детската фолклорна група “Звъника” към Читалището. Именно с народните песни за поредна година завоюва грамота за успешно представяне на Националния странджанско- тракийски събор „Фолклорен венец-Божура“ 2023 в  през месец май.

– Сияна Байчева, която от година е член на вокална формация „Морски песъчинки“, но успешно съчетава заложби и в други области – акробатика и народни танци. Последните ѝ успехи са в челните редици на областното състезание „Обичам те, българска реч“ и златен медал с хористите от „Морски песъчинки“ на конкурс в гр. Созопол в началото на месец юни.

– Виолета Георгиева, която от две години свири в школата по пиано към Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928″ Бургас. Последното й участие бе в концерт под надслов „Деца свирят за деца“.

– Даниела Тодорова, която отскоро работи усърдно в направление ментална аритметика, но вече постига завидни резултати и е отличена с I място в олимпиадата в Несебър през месец юни.

– Валентин Колев, който втора година продължава да жъне успехи в плуването. Макар да претърпя неприятна травма на крака, той не се отказва и смело е поел курс напред и нагоре.

Продължавайте да се развивате, мили деца!

Радост сте за вашите родители, ръководители и учители, но и добър пример за съучениците си!