От няколко дни коледният дух е обхванал всички второкласници на ОУ „Найден Геров“. Настроението е празнично, а думите и делата – добри.

Децата си размениха поздравителни картички със свои връстници от различни градове – Варна, Средец, Стара Загора, Шумен. Постараха се много, за да напишат красиво и безгрешно празничните пожелания. И успяха да зарадват своите нови приятели. Дори си благодариха виртуално.

Написаха писмо и до Дядо Коледа. Споделиха му най-искреното си желание, адресираха плика, украсиха писъмцето и го изпратиха на добрия старец. Сега са в трепетно очакване на неговия отговор.

В предпоследния учебен ден от отиващата си година организираха благотворителен базар, за който също положиха доста усилия. Помогнаха на своите родители в подготовката на коледните артикули. Влязоха в ролята на продавачи и подкрепиха различни каузи: изграждане на паметник на Левски в центъра на града – инициатива на фондация „Гордите българи“; „Помогни на Маги да ходи сама“; подпомагане семейството на наш ученик от 5. клас, което пострада при жилищен пожар.

Второкласниците, техните родители и учители Ви пожелават светли, топли и уютни празници!