За някои математиката е скучна и „сива” наука, без красота и чувства. За други тя е „страшна” със своите дълги и „непристъпни” уравнения и изрази, със сложните до главозамайване геометрични чертежи.А трети…. Трети стават пленници на могъщата царица на точните науки за цял живот. И това са тези, които умеят да се борят с трудностите, които не се оставят да ги победят сложните определения и логически зависимости; тези, които се стремят да разберат езика на математиката и да открият в същността й съвършенството на природата и човешката мисъл.

В края на месец март в ОУ „Найден Геров“ се проведе викторина „Знам и мога по математика“, в която участваха учениците от 5а клас с преподавател г-жа Бистра Кавказова и учениците от випуск 4 клас с преподаватели г-жа Антония Паскалева, г-жа Димитринка Андонова, г-жа Тинка Стаматова и г-жа Миглена Йорданова. Тя бе посветена на патронния празник на любимото училище.

За да бъде състезанието обективно и отговорите да бъдат правилно и бързо оценени, работи  жури в състав: Председател: г-жа Женя Николова и членове: г-жа Соня Янкова, г-жа Снежана Пехливанова и г-жа Добринка Николова.

А ето и нашите отбори:

Отбор „Ератостен“ с капитан Ахмед от 5а клас и членове Димитрия  от 5а и Георги и Иван от 4а клас;

Отбор „Евклид”  с капитан Пламен от 5а клас и членове Мартин от 5а и Алекс и Цветелина от 4б клас;

Отбор  „Питагор“ с капитан Богомил от 5а клас и членове Мариян от 5а и Жасмин и Мариела от 4в

Отбор„Архимед”  с капитан Християна от 5а клас и членове Мартина от 5а и Мирела и Диян от 4г.

Състезанието премина в три кръга. В първи кръг капитаните на отборите представиха табла за живота на математиците, чиито имена носят отборите. Във втори кръг участниците решаваха 10 задачи . В трети кръг се проведе игра с публиката, която също отговоря на логически въпроси.

Победители във викторината бяха учениците от отбор „Евклид“, но и останалите отбори се представиха достойно.