Учениците от 5 клас отбелязват Деня на народните будители с изложба. За 1 ноември те изработиха плакати и информационни табла.  Петокласниците направиха проектите си в часовете по технологии и предприемачество на г-жа Златина Овчарова.

Готовите плакати са изложени във фоайето на училището.

За първи път Денят на народните будители – 1 ноември, е отпразнуван в Пловдив през 1909 г. През 1922 г. Народното събрание обявява този ден за празник на всички „заслужили българи“. Много градове и села искат да отдадат заслужената признателност към народните будители не само като кръщават улици, читалища и училища на тяхно име. По тази причина Стоян Омарчевски, министър на народното просвещение на България, през 1922 г. внася предложение в Министерския съвет за определянето на 1 ноември за Ден на българските народни будители.

На този ден България отдава своето признание на дейността на безброй народни будители, които създадоха Българското Възраждане. От 1945 година празникът е отменен и след дълго прекъсване на 28 октомври 1992 г., се възобновява традицията на празника.