Христина Тодорова, Татяна Георгиева и Иванина Маринова от 6а се представиха отлично на национален конкурс за рисунка по музикално произведение.

На 11 и 12 април в Бургас се проведе IV Национален конкурс за рисунка по музикално произведение „АКВАРЕЛИ опус 37“. Конкурсът е създаден през 2019 г. по повод 120 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров. Инициатор и организатор е Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, със съдействието на Министерство на културата, Национална художествена академия – Филиал Бургас и Дружество на художниците – Бургас.

Постъпили са 158 творби от цялата страна, в две възрастови групи. Журито е в състав: председател доц. Димо Колибаров – директор на НХА – Филиал Бургас, членове: гл. ас. д-р Жанина Дубарова и гл. ас. д-р Александър Ташев.

Нашите момичета от 6а клас – Христина Тодорова, Татяна Георгиева и Иванина Маринова се справиха великолепно в конкурса, под ръководството на г- жа Златина Овчарова – преподавател по изобразително изкуство.

Отличени са с диплома за участие.

Браво , гордеем с вашите постижения!