Учениците от 6б и 6в клас си избират кмет на класа. В продължение на близо месец в часовете по гражданско образование и компютърно моделиране и информационни технологии младите гласоподаватели преминаха през целия изборен процес.

Под ръководството на г- жа Дарина Стоянова, учител по история и гражданско образование, децата създадоха партии, а по- късно и местни коалиции, научиха правилата и организацията на изборния процес, как да се държат пред камера, как се изготвят предизборни материали, разликата между послание и популизъм.

В часовете по компютърно моделиране и информационни технологии при г- жа Тодорка Динева учениците разбраха на какви програми могат да направят своите предизборни брошури, използваха различни приложения за обработка на снимки, научиха защо е важно какви цветове и шрифт ще използват, за да бъдат атрактивни техните предизборни послания за избирателите.

Преди дни се състояха и предизборните дебати. За 6б клас кандидати за кмет са Мария Стоянова и Димитър Цветков. Те представиха пред класа своите виждания и послания към избирателите. Отговориха на много въпроси от представители на двете политически формации и на публиката.

За 6в клас кандидатите за кмет са Антония Габровлийска и Диян Георгиев. Щабовете и на двамата кандидати бяха подготвени с предизборни материали и се представиха много добре на предизборния дебат.

Изборите за кмет ще бъдат проведени до края на седмицата. Резултатите ще бъдат обявени от избирателната комисия на класа.