Финалната годишна изложба на тема „История на изкуството – Малките – Големи“ се откри във фоайето на училище днес. Това събитие е плод на упорит труд, креативност и страст към изкуството от страна на нашите талантливи ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, под ръководството на г- жа Златина Овчарова, учител по изобразително изкуство.

Изложбата е посветена на 1-ви юни, Деня на детето, което я прави още по-специална. Целта на г- жа Овчарова бе да вдъхнови децата да изследват света на изкуството и историята на изкуството, като същевременно насърчи тяхното творчество и индивидуалност. Вярвам, че успях да постигнем това чрез различни арт проекти, които обхващат различни периоди и стилове в историята на изкуството, каза още тя.

Докато разглеждате изложбата, ще забележите разнообразието от техники и теми, представени от нашите млади художници. Те са работили неуморно, за да създадат тези шедьоври, и аз съм горда да кажа, че тяхната упорита работа и отдаденост на изкуството си личат във всеки един проект, коментира г- жа Овчарова. Тя изрази своята благодарност на всички ученици , които се отдадоха с  огромна  мотивация  през целия процес. Без тяхната подкрепа  тази изложба нямаше да бъде възможна. Учителката благодари и на родителите за тяхната непрекъсната подкрепа и вяра в способностите на децата им. Вашата роля в насърчаването на артистичните таланти на нашите ученици е безценна.