21.ХI – Ден на християнското семейство
неделя, ноември 24th, 2013 | Author:

Неслучайно църквата е отредила Въведение Богородично като Ден на християнското семейство. Подобно на влизането на Света Богородица в храма е и семейното идване в църквата на 21 ноември. То символизира въвеждането на детето в лоното на християнската църква и вярата  – духовно задължение на всеки родител.

По този повод учениците от 3 клас при ОУ „Найден Геров“ – гр.Бургас изнесоха своята празнична програма в пенсионерски клуб „Демократи“ в к-с Меден рудник.

За своята изява децата бяха подготвили стихове и народни песни. Срещата беше емоционална и вълнуваща, когато деца и присъстващи запяха заедно. Учениците се бяха подготвили и със собственоръчно изработени свещници от солено тесто, които подариха на членовете на клуба. „В този ден се пали свещ за здраве на всички в семеството!“ – с тези думи момчетата поднесоха подаръците. На раздяла всички си пожелаха най-вече здраве и скорошна среща.

Нека в този хубав християнски празник, посветен на семейството си пожелаем топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най-близките хора!

Ирина Дачева