Учениците отбелязаха Деня на Земята с редица екологични прояви

С редица екологични прояви отбелязаха Деня на Земята учениците от ОУ „Найден Геров“ в „Меден рудник“. Под мотото „Милиард действия в зеленото“ участниците в заниманията по интереси от VI клас мотивираха своите съученици с „Приказка за морската звезда“, чието послание гласи, че промяната може да започне от всеки отделен човек.

Учениците изработиха и табла със снимки и факти за пластмасата, като основен замърсител на моретата и океаните. Върху макет на дърво пък бяха залепени препоръки за това как всеки може да бъде по-отговорен към боклука си.

Най-голям интерес сред децата предизвика филмът на „Бургас рециклира“, който показва къде отива боклукът на Бургас. Видеото разбиха всички митове на скептиците за рециклирането и показва ползите от разделното изхвърляне на боклука. Филмът е пуснат да се върти на телевизора във фойаето на училището, а освен това бе излъчен и пред бъдещите първокласници на голям екран в актовата зала.

Каузата за разделно събиране и рециклиране на отпадъците се оказа много близка до децата, които обещаха, че ще си извадят карти за мобилните центрове за събиране на отпадъци на община Бургас, където ще могат да трупат точки, а срещу тях подаръци в края на годината.

Текст и снимки от Е-burgas