Резултатите от националния конкурс за детска рисунка, посветен на Деня на християнското семейство, вече са ясни. Нашата прекрасна Виктория Тодорова от 6а клас спечели 2 място на престижното състезание под ръководството на г-жа Златина Овчарова.

Община Котел проведе второто издание на националния конкурс за детска рисунка, посветен на 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж. Тази година темата на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 4 до 10 и от 11 до 16 години, беше “Домашното огнище”.

Рисунките на децата ни развълнуваха истински и за нас беше чест и удоволствие да ги оценим, коментира резултатите от конкурса кметът на Община Котел Коста Каранашев. Той допълни още, че близо 20 от некласиралите се рисунки ще бъдат включени в многолистния календар на общината за 2023 година, защото заслужават да бъдат видени.

В конкурса с живописна рисунка тази година се включиха над 210 участници от 30 населени места в България. Победителите в тазгодишния конкурс са определени от жури. Първите трима от тях, в двете възрастови групи, получават парични награди, осигурени от Община Котел.

Вики спечели парична награда от 50 лева, която и беше връчена от  заместник директора г- жа Бистра Кавказова.

Браво, гордеем се с твоите успехи!