Учениците ни са готови да посрещнат Баба Марта, която да донесе здраве, храброст, късмет и светлина на всички.

Всеки желаещ може да разгледа и да се порадва на мартенската украса във фоайето на училището, която изготвиха учителите от ЦДО трети клас- г- жа Николета Недева, г- жа Евелина Минева и г- жа Пламена Славова.

Чрез тази празнична украса искаме да напомним на учениците кои са българските празници и обичаи, както и да съхраним традицията в един кът, в който представихме триизмерна фигура на Баба Марта и щъркела, който е предвестител на наближаващата пролет.

За красивата изложба са използвани също българска черга, глинени съдове върху софра с традиционни народни покривки, ръчно плетени терлици, кошници с бяла и червена прежда.

Посланието, вплетено в празничната тематика, носи и живото дърво, окичено с мартеници. В духа на българската традиция са реализирани, както символите за Баба Марта, така и историята, която можем да наречем “Легенда за мартеницата”.

Посрещаме Баба Марта с традиции от старите времена, като всяка година учениците от ОУ “Найден Геров” се закичват с бяла и червена мартеница за здраве, радост и надежда.