Бягане, прескачане, пълзене, пръскане с маркуч и завързване на възли имаше в днешното състезание за Млад огнеборец, което се проведе на стадиона в кв. Долно Езерово. Пред погледите на футболистите на Нефтохимик Бургас, които провеждаха редовна тренировка на близо, малките кандидат-пожарникари показаха не само физически, но и психически качества – железни нерви, съобразителност и работа в екип.

Надпреварата се организира на 14-ти пореден път, а победителите от него ще отидат първо на областно, а след това и на национално състезание, което ще се проведе между 7 и 9 юни в София.

Днешната битка бе безапелационно спечелена от домакините от училище „Христо Ботев” в Долно Езерово, които подкрепяни от мощна агитка, отвяха конкуренцията и завършиха първи. Веднага след тях се наредиха възпитаниците на ОУ „Найден Геров”, които също показаха умения на млади огнеборци.

Отборите се състезаваха в две дисциплини „Бойно разгръщане на съсезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”. Всички състезатели бяха посъветвани, че не победата, а добре свършената работа и спортсменството в надпреварата, са по-важни за един млад огнеборец.