В деня на Светите братя Кирил и Методий – 11 май чрез инициативата „Розите на България“ българи в над 40 точки по света ще заиграят единно хоро по едно и също време.

 Инициативата се организира от МОН, съвместно с българските общности зад граница и в партньорство с Министерството на външните работи и  съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

 В 12:30 ч. в двора на училището ученици, учители и служители, както и желаещи родители, ще се включат в правото хоро „Празнична сюита“, за да се създаде това усещане за общност и всички да се почувстват като розите на България, където и да се намират.

 Надяваме се повечето от участниците да имат възможността да са облечени в български народни носии или елементи от тях, да се отличат със символи, аксесоари, знаци, които са свързани с България.

 Убедени сме, че на 11 май ние, българите, можем да покажем своя патриотичен дух и единство по целия свят, да предизвикаме все повече хора да мислят, да преживяват и да обичат България.