94 деца прекрачиха за първи път прага на родното училище. ОУ „Найден Геров“ посрещна новите си възпитаници на стилно тържество.

Учебната година официално бе открита под звуците на химна на Република България и изнасяне знамето на училището.

Отец Емилиян от храм „Св. Николай Чудотворец“ благослови децата за успешна и здрава учебна година.

Всяка година 15 септември е поредното начало за всички нас, за ученици и учители, изпълнено с вълнение, трепет, очаквания, каза в тържественото си слово директорът на училището Лазар Налбантов. Той се обърна специално към първокласниците и техните родители и сподели, че ОУ „Найден Геров“ за най- малките ще бъде втори дом, където освен знания те ще намерят приятелства, ще реализират своите мечти и интереси и ще знаят, че винаги ще имат една подадена ръка, на която да се опрат. Нашите педагогически специалисти винаги правят най- доброто за децата, допълни още Налбантов, обръщайки се към родителската общност.

На тържеството присъстваха много родители, учители, представители на община Бургас, роднини и приятели. Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати специален поздравителен адрес.

По инициатива на родителите, учениците и учителите бяха поздравени за началото на новата учебна година. Много от тях се включиха в дарителската кампания в помощ на Община Царево.

ОУ „Найден Геров“ се обучават над 600 деца от първи до седми клас.