Учениците от ОУ „Найден Геров“ се представиха отлично на Националното външно оценяване по БЕЛ и математика. След като бяха публикувани от МОН официалните резултати стана ясно, че седмокласниците ни са с най- много точки по БЕЛ от училищата в комплекс Меден рудник.

По математика възпитаниците ни са на второ място.

Тази година наши ученици се явиха на НВО и по чужди езици – английски и руски език. Средният брой точки по английски език е 94,88, а по руски език – 75 т.

Поздравления за колегите по БЕЛ и руски език г- жа Станка Янева, по математика г- жа Атанаска Тодорова, по английски език г- жа Марияна Монева, г- жа Яна Гавова и г- жа Петя Георгиева.

Отличните резултати на Националното външно оценяване се дължат на високия професионализъм, който педагозите ни притежават, на безкомпромисната им отдаденост в професията учител, на мотивацията у учениците ни да поставят и постигат високи цели в учението, коментира директорът Лазар Налбантов. И не на последно място, той посочи родителската отговорност, съпричастност и контрол.

В тази връзка резултатите от НВО 2023/2024 година и за 4. и за 7. клас са всеобщ успех на училищната ни общност, допълни още Лазар Налбантов.