ОУ „Найден Геров“ ще отбележи патронния си празник със серия от събития в седмица от 20 март до 24 март.

Тържествата започват в понеделник в 09:30 часа във фоайе на училището, където ще бъде представено специалното празнично издание на училищния вестник „Училищникъ“.

Във вторник ще се проведе инициативата „Да напълним сърцето на Пинокио с капачки“, която е с домакин детска градина „Пинокио“, а от 09:30 часа в дирекцията ще се състои награждаване на медалистите от международното математическо състезание „Математика без граници“.

Кулминацията е на 22-ри март. Патронният празник започва в 09:00 часа в училищния двор и физкултурните салони със спортни дейности с ученици от II до VII класове. В 11:00 часа в Актовата зала ще бъде дадено началото на празничния концерт- спектакъл.

В четвъртък от 13:30 часа отново в Актова зала ще бъде открита Математическа викторина и изложба „Великите математици“ с участието на ученици от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница „Майсторете ръчички“ с участието на учениците от 2б и 2г клас.

В петък тържествата приключват с творческа работилница „Майсторете ръчички“ с учениците от 2а и 2в клас. От 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата като родители и гости могат да посещават часове в начален етап. Родители на бъдещи първокласници ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите.

В 13:00 часа в училищния двор ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап (история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство) на щандове с изработени ученически проекти.