По повод предстоящите най- светли празници- Коледа и Нова година, учителите на първите класове инициираха кампания за подпомагане на възрастните хора от социалния дом „Бялата лястовица“ в град Средец. В него постоянно живеят хора от 75 до 95 годишна възраст, хранят се от социален патронаж, но провеждат трудотерапия- изработват коледна украса, приготвят баници, кексове, мъфини… Сами се грижат за градинките около дома и живеят задружно.

Целта на учителите е да поддържат и възпитават в най- малките ученици уважение към възрастните хора, както и да учат подрастващите на съпричастност и взаимопомощ.

Учениците и техните родители събраха много продукти- брашно, захар, какао, сметана за крем, масло, олио, както и  форми за кекс, формички за сладки и мъфини.

Началото на инициативата бе дадена на 13- ти декември и приключи на 21-ви декември. Продуктите бяха сортирани и предоставени на социалната институция.

Учениците, увлечени от каузата на своите учители и родители, изработиха красиви поздравителни коледни картички с пожелания за здраве и щастие, за спокойни дни.

Класните ръководители отправят огромни благодарности на всички родители, които в тези трудни времена отделиха от залъка си и го споделиха с тези хора!

Малките  добрини имат голяма сила!

Предаваме нататък!