За да не скучаят, след като напишат домашните си, а и да не се чувстват „наказани“ вътре през хладните месеци, учениците от 3г клас развиват мисленето със STEM дейности, които свързват класната стая с реалността.

В началото им хареса създаването на стратегии за построяване на фигури от дървени кубчета. След това започнаха архитектурно приключение на вариант за STEM урок – Изобразително изкуство и Технологии и предприемачество. Темата беше Интериорен дизайн. Първо се подготвяха за скицирането, в часа по изобразително изкуство рисуваха проектите за стая, след което ги изпълниха като 3D проект в няколко поредни часа по технологии и предприемачество.

С обединяването на двата урока, докато изразяват идеите си и цветовите решения при реализация на собствена стая, учениците по-добре ще си отговорят на въпроси като тези „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча? “.

Индивидуално или в екип участниците в работилницата вече са в края на архитектурното приключение и завършиха макетите си. Творческият им процес премина през различни емоции, но резултатите са невероятни. Трудът си заслужаваше! Остана им само скорошната среща с архитект, за която г- жа Веселина Дялкова им обеща да бъде много интересна.