3г клас има удоволствието да ви разкаже за съвместната си инициатива „ДА ЧЕТЕМ ЗАЕДНО“, посветена на четенето на детски книги и създаването на положителна нагласа и отношение към тях. В нея, освен учители, се включват и родителите, заради огромната им роля в създаването и поддържането на семейните навици в общуването с книгите. Вече е гостувал родител с увлекателен прочит на кратка история по екологична тема.

Като гост в часа по четене влезе и специалистът по здравни грижи в училище – мед.сестра Мария Николова. Тя въвлече децата в духа на най-вълшебното време от годината с разказ за раждането на Спасителя от „Книгата на книгите“. Всички слушаха с интерес, извеждаха поуките от прочетеното и коментираха общочовешките ценности. Г-жа Николова направи подарък книжката, от която чете, а учениците върнаха жеста с лекарство от вълшебни думи.

В този час разговорите са не само за книгите, а и за професията на гостите, за детските им мечти или за споделени интересни случки от живота им. Това оставя незабравими спомени от моментите, прекарани заедно, но и развива мисленето и речевата култура на децата. Така четенето се превръща в любимо занимание в 3.Г клас, а при всяка възможност се споделят и съпреживяват вълнуващите приключения на героите и интересните случки, описани от детските писатели.

За г-жа Дялкова и г-жа Маврова е огромно удоволствие и удовлетворение да виждат пламъчетата надежда в очичките на учениците си и се надяват, че ще станат завладяващи разказвачи, а защо не и писатели. А дотогава продължава четенето заедно и класът благодари на всички свои гости за отделеното време и различния час по четене!