Учениците от 1г клас отбелязаха Световния ден на Земята с една много вълнуваща среща. Гостува ни пчеларят Мирослав Енчев (родител на дете от класа), който е превърнал своето хоби в една голяма пчелна ферма в гр. Сунгурларе.

С много любов и вълнение той разказа на учениците за това мъничко насекомо с огромно значение за живота на Земята. Децата научиха много интересни неща за живота на пчелното семейство и получиха ценни съвети как да се трудят като малките пчелички и да помагат за опазването на живота им. А презентацията с истински пчелен кошер и необходимите атрибути и инструменти на пчеларя, най-много привлече вниманието им.

Иван Енчев, който много помага на баща си в отглеждането на пчелите, му асистираше и показа завидни знания за устройството на кошера, инструментите и правилата на обслужването му.

Учениците от класа с интерес следяха презентацията, споделяха това, което те знаят и задаваха въпроси на чичо Мирослав.

В края на срещата г-жа Тинка Стаматова връчи благодарствена грамота на госта ни за приноса му в опазването на флората и фауната на планетата Земя. А чичо Мирослав пожела на учениците след време някои от тях да тръгнат по пътя на пчеларството.