Открито занятие Занимания по интереси в сборна група от ученици на 4а и 4г клас с учител г- жа Евелина Минева се проведе в ОУ „Найден Геров“.

Гости на събитието бяха представители на РУО- Бургас, директора на училището Лазар Налбантов, заместник – директора Добринка Николова, учители.

Темата на занятието бе „Герои на свободата“. С много вълнение, внимание и активно участие премина часът на героите. Децата ефектно и запомнящо се пяха възрожденски песни, рецитираха стихове и представиха едни от най- големите герои от историята на България. Учениците показаха знания, вълнуваха се от делата на хората, отдали живота си за свободата на Родината.

Изработени бяха постери с портрети, родните домове и  известни мисли на воеводите като в същото време отдадоха почит и към великото дело на Райна Княгиня. В края на занятието, малките ученици виртуално се разходиха из музея на Васил Левски в Ловеч и научиха интересни факти от биографията на героя.

Така вълнуващо и емоционално, горди, че сме наследници на народ, борещ се за свобода и независимост, завърши един час, час на преклонение, възторг и благодарност. Час по родолюбие!