Учениците от 4г клас направиха експеримент, с който да докажат, че под въздействие на мислите и думите, водата изменя своите качества. В продължение на 30 дни децата отправяха различни  послания към всеки от бурканите, пълни с чешмяна вода и малко ориз. На водата в буркана „Обичам те“ изпращаха своята положителна енергия чрез прояви на нежност и чрез мили думи. На водата в буркана „Мразя те“ изпращаха гневни думи и мисли. На водата в буркана „Не ми пука“ не отделяха никакво внимание, игнорираха го.

Изменения започнаха да се наблюдават още на 10-тия ден. Водата в буркана „Мразя те“ беше разградила ориза на прах. След 20-ия ден учениците установиха, че най-големи изменения има в буркана „Не ми пука“. Водата в него започна да потъмнява и разбраха,  че тази вода е с най-лоши показатели.

В края на експеримента може да се потвърди, че водата и оризът в буркана „Обичам те“ са в най-добро състояние. В буркана „Мразя те“ оризът е станал на прах, въпреки че водата не е потъмняла. В „Не ми пука“ оризът е станал на прах, а водата е доста потъмняла, усеща се и неприятна миризма.

Тези резултати показаха, че водата наистина има памет. Учениците се убедиха и в силата на мислите и думите. Видяха, че могат да влияят на себе си и на околните, тъй като човешкото тялото съдържа вода. Г-жа Миглена Йорданова ги увери, че положителната енергия и позитивното мислене са наистина важни и могат да променят живота ни.